Advertisement

'Dependable, Reliable' Olma - Ev Soyuldu, Yandı, Mahvoldu Örneğiyle || Soft Skills Serisi #5

'Dependable, Reliable' Olma - Ev Soyuldu, Yandı, Mahvoldu Örneğiyle || Soft Skills Serisi #5 00:00 Soft skills serisi hakkında bilgilendirme. İş Takibi, Resilience (Yılmazlık), Analitik düşünme yeteneğinin yanında dördüncü soft skill: reliable, dependable olma (bel bağlanabilir, itimat edilir, güvenilir olma)
02:10 Reliable, dependable olma (bel bağlanabilir, itimat edilir, güvenilir olma) konularında tiyatral anlatım, dependable olma nedir? Ne değildir?
10:33 Reliable, dependable olma (bel bağlanabilir, itimat edilir, güvenilir olma) konularında tiyatral anlatımla güvenilir olmayla dependable olmanın farkı, kötü niyetli kişilerle ilgili uyarılar. Takım çalışması, ekiple yürütlecek işlerde dependable olma.
14:30 Dependable, reliable bir insan olduktan sonra ve çevredeki kişileri bu bakış açısıyla analiz ettikten sonra ne gibi kazançlar elde edilir? Kestirilen durumlara karşı nasıl önlemler alınabilir?
16:17 Nasıl dependable olunur? Nasıl reliable olunur? Nasıl güvenilir, bel bağlanır, sözünün eri/kadını olunur? Dependable, reliable insanları nasıl anlarız? Güvenilir insanların özellikleri, dependable kişilerin temel meziyetleri:
1) Hayır demeyi bilir, sözünün eri/kadını olur.
2) Zamana ve son teslim tarihlerine saygılıdır.
3) Kolay ulaşılabilirdir. Proaktif bir şekilde iletişim kurar. Açık iletişim tercih eder.
4) Tutarlıdır, istikrarlıdır. İş takibi yapar.
5) Sorumluluk alır. Başarısızlıktan korkmaz, öğrenir, gerekirse suçu kabullenir.
6) Geri bildirime, yönlendirmeye, koçluk almaya açıktır. Fixed mindset değildir, growth mindset'e sahiptir.
7) Yalan söylemez, başka ajandayla arkadan iş çevirmez.
29:09 İş hayatında güvenilir, bel bağlanır, sözünün eri/kadını (reliable, dependable) bir kişi olursan seni neler bekler?

---

Onur Kemal Koç'un videolarla üniversite öğrencilerine, genç girişimcilere ve iş hayatının ilk yıllarını deneyimleyen kişilere kariyer tavsiyelerini ilettiği, kişisel ve kültürel gelişimleri için içerikler paylaştığı Youtube kanalına hoş geldiniz.

Üniversite öğrencilerinin, iş hayatında yenilerin ve girişimcilerin kendilerini, toplumu, dünyayı keşfetmelerine; sektörel bilgi ve tecrübelerini artırmalarına, iş ağlarını genişletmelerine, teknoloji trendlerini yakından takip etmelerine, yazılı ve sözlü ifade yetkinliklerini artırıp kendi kariyer stratejilerini oluşturmalarına yardımcı olacak bilgilendirici içerikler bu kanalda sunuluyor.

Onur Kemal Koç kimdir?

Onur Kemal Koç, 2014'ten bu yana Microsoft Türkiye'de Bulut Çözümleri Danışmanı, İş Geliştirme Yöneticisi gibi çeşitli görevlerde çalışmakta ve gönüllü bir şekilde sosyal medya hesapları aracılığıyla (Instagram, Twitter, LinkedIn, Telegram, blog ve Youtube) her gün binlerce gence kariyer tavsiyelerini iletmektedir.

kariyer,kariyer tavsiyeleri,soft skills serisi,soft skill nedir,hangi soft skill kazanmalı,mühendisler için soft skills,insani yetenekler nelerdir,güvenilir olma,nasıl güvenilir olunur,güvenilir olmayan kişileri nasıl anlarsın,iş hayatında güvenilir olma,dependable olma,reliable olma,öğrencilere tavsiyeler,üniversite öğrencilerine tavsiyeler,kariyer sohbetleri,

Post a Comment

0 Comments